sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Thaimaa

Rentouttavia päiviä pitkillä hienohiekkaisilla rannoilla, romanttisia illallisia rantaravintolassa, hauskoja hetkiä harrastusten parissa, villiä juhlimista – Thaimaa, Hymyn maa on täynnä unohtumattomia elämyksiä.

Thaimaan ikivihreät lomasuosikit 
Cha-Am viihtyisine hotelleineen on kuin luotu lepolomaan.
Hua Hin, aito thaimaalainen lomakaupunki houkuttelee kalaravintoloillaan ja golfkentillään.
Pattaya on rento ja monipuolinen lomakeskus.
Rayong on ihannekohde rauhaa rakastaville ja lapsiperheille.
Bangkok, Thaimaan vilkas pääkaupunki tarjoaa uskomattomia ostosmahdollisuuksia, ihania ravintoloita ja kullattujen temppelien rauhaa.
Näihin ikivihreisiin lomasuosikkeihin matkaat Finnairin suoralla reittilennolla Bangkokiin.

Etelä-Thaimaan paratiisirannat 
Phuketin, Khao Lakin, Koh Lantan ja Krabin paratiisirannat ovat lapsille unelmien hiekkalaatikoita. Etelä-Thaimaa täyttää niin leppoisaa aurinkolomaa kuin vauhdikkaita loma-aktiviteetteja kaipaavan toiveet. Voit vaikkapa sukeltaa Andamaanienmeren kirkkaissa vesissä tai kiipeillä Railey Beachin kallioilla.


Thaimaahan myös pelkillä lennoilla
Voit varata myös pelkät suorat lomalennot Thaimaan Phuketiin ja Krabiin.
Thaimaa on tavoitettavissa ympäri vuoden reittilennoilla.

Yksilöllinen À la Carte -matka

Juuri sinua varten räätälöidyllä matkalla voit rentoutua esimerkiksi Thaimaan tasokkaissa Six Senses -hotelleissa.

Tapakulttuuri ja pyhäpäivät

Thaimaalaiset ovat hillittyjä, suvaitsevaisia ja hymyileviä. Hymy on myös keino selvitä tukalasta tilanteesta menettämättä kasvojaan. Thaimaalaiset eivät kättele toisiaan, vaan kumartavat ja tekevät wai-tervehdyksen liittämällä kädet yhteen eteen kämmenet vastakkain. Mitä syvempi kumarrus ja mitä korkeammalla otsalla kädet ovat, sitä kunnioittavampi on tervehdys. Puhuteltaessa käytetään etunimeä, jonka eteen liitetään kohtelias sana khun, joka merkitsee rouvaa, neitiä ja herraa.
Temppelissä tulee istua niin, etteivät jalkaterät osoita buddhapatsasta. Jalka on likaisin osa ihmistä, jalalla osoittaminen on toisen alentamista. Pää on pyhin osa ihmistä, toisen päähän ei saa koskea. Kuninkaallinen perhe on suuresti kunnioitettu; heitä ei arvostella. Uskonnollisissa paikoissa vierailijan tulee käyttäytyä kunnioittavasti ja temppeleissä olkapäiden ja polvien tulee olla peitettyinä. Kengätriisutaan mentäessä temppeliin ja thaikotiin. Roskaaminen on Bangkokissa kielletty 2 000 THB:n sakon uhalla. Tupakointi on kielletty ilmastoiduissa ravintoloissa koko maassa. Thaimaassa taloissa on pieni, korokkeelle rakennettu henkien talo. Hengelle uhrataan päivittäin, jotta se pysyisi tyytyväisenä.

Pyhäpäiviä
1.1. uudenvuodenpäivä
10.2.13 kiinalainen uusivuosi
31.1.14 kiinalainen uusivuosi
6.4. Chakri-hallitsijasuvun päivä
13.–15.4. Songkhran, astrologisesti laskettu thaimaalaisten uusivuosi
1.5. työnpäivä
5.5. Kuningas Rama IX:n kruunajaispäivä
12.8. kuningatar Sirikitin syntymäpäivä, äitienpäivä.
23.10. Chulalongkorn-päivä (kuningas Rama V:n kuolinpäivä).
5.12. kuningas Bhumibolin syntymäpäivä ja isänpäivä. Paraateja ja juhlavalaistuksia.
10.12. perustuslain päivä
31.12. uudenvuodenaatto

Ruokakulttuuri

Thaimaa vie kulinaristilta kielen mennessään. Maan keittiö kuuluu maailman kehutuimpiin. Voit nauttia taivaallisista mauista merellisissä ravintoloissa, edullisissa katukeittiöissä tai vaikkapa suosituilla kokkauskursseilla.

Thaimaalaisen aterian perusta on riisi khao, höyrytettynä, paistettuna tai nuudelien muodossa. Lisukkeena on kanaa, äyriäisiä, porsaan- tai naudanlihaa, vihanneksia esim. osterikastikkeessa. Thaimaalaisessa keittiössä käytetään runsaasti mausteita, mm. chilipippuria, currya ja sitruunaruohoa. Ravintolassa on tapana tilata pöytään erilaisia ruoka-annoksia, vähintään yhtä monta kuin on syöjiä; kaikki maistelevat kaikkea. Ruoka on aina kypsennetty annospaloina, veistä ei käytetä. Ruoka syödään lusikalla haarukalla auttaen. Thaiaterioilla syödään usein keittoja, joista kuuluisin on tom yam kung, voimakkaasti maustettu katkarapukeitto. Jälkiruokana on hedelmiä; ananasta, pomeloa, papaijaa tai mangoa. Myös jäätelöä syödään paljon. Ruuan kanssa juodaan vettä nam, paikallista olutta Singhaa, Leoa tai Changia, lisenssiolutta Heinekenia tai Carlsbergia, tai thaiviskiä, mm. Sang Somia ja Sang Tipia. Kiinalaisissa ravintoloissa juodaan yleensä kiinalaista kuumaa teetä chaa chin roon. Jos haluat maistella katukeittiöiden antimia, varmista, että ruoka on juuri keitettyä tai paistettua ja höyryävän kuumaa. Mikäli vatsasi ei ole tottunut erikoisiin ruokiin, ruokaile ilmastoiduissa, siisteissä ravintoloissa.

Hotellien ravintoloissa laskun loppusummaan lisätään yleensä 17 %, mihin sisältyy tarjoilupalkkio ja vero. Tasokkaimpiin ravintoloihin on syytä varata pöytä etukäteen. Useissa ravintoloissa on englanninkieliset ruokalistat.

Lounasaika on klo 12–14.30, illallisaika klo 18.30–22. Hotelleissa lounas nautitaan yleensä noutopöydästä. Ateria juomineen maksaa keskihintaisessa ravintolassa 300–500 THB. Tavallisessa ravintolassa lounas maksaa 150–300 THB.

Singapore

Vauraan kaupunkivaltion monikulttuurisuus avautuu Chinatownin kujilla, arabialaissa kortteleissa ja Pikku-Intian toreilla.
Puutarhakaupungin vehreys saattaa yllättää – ulottuuhan rehevä, trooppinen kasvillisuus ydinkeskustaan asti. Hienojen puistojen ja viheralueiden lisäksi saaren sydämessä odottaa luonnonpuisto sademetsineen. Koreat temppelit ja monenlaiset eläinpuistot tarjoavat elämyksiä koko perheelle. Mieleen painuvat myös siisteys, rauhallisuus ja turvallisuus, jotka luovat osaltaan Singaporesta maailman miellyttävimpiin lukeutuvan suurkaupungin.
Huippumodernissa Singaporessa olet myös loputtomien ostosmahdollisuuksien äärellä.

Ruokakulttuuri

Singapore on kulinaristin paratiisi. Itämaista ruokaa on tarjolla katukeittiöistä suuriin kiinalaisiin ravintolahalleihin, länsimaista pikaruokaravintoloista loistohotellien tyylikkäisiin ranskalais- ja italialaisravintoloihin.

Mausteisen ruoan kanssa sopii hyvin ruokajuomaksi Singaporen oma olut, Tiger Beer. Aidon, alkuperäisen ohjeen mukaan valmistetun Singapore Sling -drinkin voi nauttia Raffles-hotellissa, joka on yksi maailman parhaimmista hotelleista.

Tapakulttuuri ja pyhäpäivät

Singapore on erittäin siisti suurkaupunki. Singaporessa voi nähdä usein iskulauseen "Pidä kaupunkimme siistinä", joka on enemmän kuin iskulause. Roskaamisesta sakotetaan, samoin ylitettäessä katua muualta kuin suojatietä pitkin. Tupakointi ja purukumin pureskelu julkisilla paikoilla ovat kiellettyjä sakon uhalla.

Temppeleissä vierailtaessa naisten tulee pukeutua pitkähihaiseen puseroon ja polvet peittävään hameeseen. Moskeijoissa pää peitetään lisäksi huivilla ja miehillä tulee olla pitkät housut. Kengät jätetään ulkopuolelle. 

Juhlapyhiä 25.12. joulupäivä
1.1. uusivuosi
10.2.2013 kiinalainen uusivuosi
31.1.2014 kiinalainen uusivuosi

Singapore ja Bali

Matkakohde: Singapore ja Bali (Indonesia)

Singaporessa on helppo liikkua. Metro vie hetkessä bisneskaupunginosan pilvenpiirtäjien lomaan tai kasvitieteellisen puutarhaan orkideojen väriloistoon. Tropiikin rehevyys kaupunkimiljöössä saattaa yllättää - samoin se, miten jännittävää on nousta pimeän tultua safarijunaan. Unohtumattoman illan voit viettää myös trendikkäässä näkäalabaarissa, suurkaupungin valomeren yllä.

Bali on paljon muutakin kuin lumoavaa kauneutta, ystävällistä hymyä ja hehkuvan vehreää luontoa. Se on hurmaava paratiisi, jossa koet vieraanvaraisuutta, näet koristeellisia temppeleitä ja reheviä riisiviljelmiä sekä tutustut kiehtovaan kulttuuriin. Rannoilla on helppo irtautua arjesta ja nauttia tasokkaista hotelleista ja hemmottelevista kylpylähoidoista. Kiehtovaan kulttuuriin saat parhaiten tuntuman Ubudissa, jossa taidokkaat veistokset, tarinoita kertovat tanssiesitykset ja pienet taidegalleriat kertovat balilaisista perinteistä. Bali lumoaa kävijänsä poikkeuksellisen monilla mahdollisuuksillaan. Voit surffata, golfata tai vaikka laskea koskia. Kauniit rannat, trooppinen vehreys ja sametinpehmeät yöt ovat saaneet monet menettämään sydämensä Balille - lopullisesti.

tiistai 19. helmikuuta 2013

Puerto del Carmen, Lanzarote

Lanzarote, Puerto del Carmen


Puerto del Carmenissa on kuusi kilometriä hiekkarantaa, ensiluokkaisia ravintoloita ja pirteä yöelämä. Pitkä, loivasti syvenevä ranta ja hyvät palvelut ovat tehneet Puerto del Carmenista lasten kanssa lomailevien suosikin.

Lanzaroten kuuluisat kuumaisemat ovat lyhyen automatkan päässä. Suosituin paikka tutustua Lanzaroten erikoiseen luontoon on Timanfayan kansallispuisto. Siellä laavakiven peittämää maisemaa hallitsevat kartionmuotoiset tulivuoret, jotka ovat kuin toiselta planeetalta.

Vanhankaupungin tunnelmallisissa ravintoloissa kelpaa maistella tuoreita merenherkkuja ja kanarialaisia ryppyperunoita mojo-kastikkeen kera. Pikkukaupungin baareissa ja diskoissa todellinen meno alkaa vasta puoliltaöin.

Puerto del Carmenin plussat ja miinukset

plussat
  • Pitkät hiekkarannat tarjoavat hienot puitteet aurinkolomalle
  • Erikoisten luonnonilmiöiden ja mielenkiintoisten luonnonnähtävyyksien saari
  • Lähes kaikki hotellit ovat kävely etäisyydellä rannasta
  • Sopii hyvin lapsiperheille
miinukset
  • Sää on epävakaa joulu–tammikuussa
  • Tuulet usein voimakkaita
  • Hotelleissa ei ole keskuslämmitystä

Puerto de la Cruz, Teneriffa

Teneriffa/Puertode la Cruz

Kanariansaarten vanhimmassa lomakaupungissa matkailulla on pitkät perinteet. Tänne saavuttiin jo 1800-luvulla nauttimaan lempeästä ilmastosta ja idyllisestä tunnelmasta, joka on edelleen tallella. Kukkaköynnökset koristavat viehättäviä rakennuksia ja perinteisiä kanarialaisia puuparvekkeita. Uudempaa arkkitehtuuria edustavat kuuluisan lanzarotelaistaiteilijan César Manriquen suunnittelemat Lago Martianezin merivesialtaat, joiden äärellä nautitaan rennoista lomapäivistä. Merivesialtaiden kupeessa aurinko lämmittää aallonmurtajan suojaaman Playa Martiánezin rannan tummaa laavahiekkaa.
Palmujen ja laakeripuiden reunustaman Charcon aukion ulkoilmakahvilat ovat aitiopaikkoja kanarialaiskaupungin elämään. Kaupungin ulkopuolella levittäytyy hedelmällinen Orotavan laakso. Läheisessä Loro Parquen kasvi- ja eläinpuistossa voi matkata saman päivän aikana trooppisesta sademetsästä lumen ja jään maailmaan, pingviinien maille.
  

Puerto de la Cruzin plussat ja miinukset

plussat
  • Kaunis ja vehreä lomakohde
  • Rauhallinen, tunnelmaltaan alkuperäisenä säilynyt kaupunki
  • Iltapaikoissa on viikonloppuisin lomailijoiden lisäksi myös paljon paikallisia
  • Hyvät, edulliset liikenneyhteydet muihin kaupunkeihin ja kyliin
  • Hyvät ostosmahdollisuudet
miinukset
  • Sää on keskitalvella epävakainen ja yöt ovat koleita, eikä rakennuksissa ole keskuslämmitystä
  • Lähes kaksiviikkoiset karnevaalit helmi–maaliskuussa voi iltaisin ja öisin häiritä keskustassa asuvia
  • Kaupungissa on suuret korkeuserot ja paljon portaita

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Puerto Rico ja Puerto de Mogan, Gran Canaria

Gran Canarian lounaisrannikon eloisassa Puerto Ricossa saaren varmimmasta auringosta nautitaan hotellien viihtyisillä uima-altailla ja aallonmurtajan suojaamalla rannalla.
Monipuoliset harrastusmahdollisuudet ulottuvat purjehduksesta patikointiin ja sukelluksesta syvänmerenkalastukseen. Naapurilaaksossa golfataan 18-reikäisellä kentällä.
Herkutella voi niin pienissä pizzerioissa kuin tasokkaissa illallisravintoloissa.
Läheisen Puerto de Moganin viehättävän sataman kanavat ja kaarisillat ovat antaneet sille lempinimen Kanarian Venetsia. Rauhallinen, hivenen hienostunut tunnelma on kuin luotu leppoisaan lomailuun. Auringonystävä löytää paikkansa pienen rannan hiekalta tai neljän kilometrin päässä sijaitsevilta Playa Tauriton upeilta merivesialtailta.
Iltaisin herkutellaan korkeatasoisissa kalaravintoloissa. Valitsitpa hotellisi Puerto Ricosta tai Puerto de Moganista olet lähellä kaikkia palveluja. Jos vuokraat auton, ulottuvillasi on koko maisemiltaan moni-ilmeinen saari.

Puerto Ricon plussat ja miinukset

plussat
  • Gran Canarian varmin aurinko
  • Kaikki palvelut ovat keskittyneet pienelle alueelle
  • Hyvät yhteydet eri puolille saarta
  • Puerto Ricossa hyvät harrastusmahdollisuudet
  • Puerto de Mogan on luonnonkaunis ja rauhallinen rantakohde
miinukset
  • Illat ovat talvella viileitä, samoin huoneistot
  • Puerto Ricossa korkeuserot ja alueen lukuisat portaat ovat hankalia liikuntaesteisille
  • Puerto Ricon huoneistohotelleissa on vain kevyt siivous lomaviikon aikana
  • Puerto Ricon iltaelämä on äänekästä
  • Puerto de Moganin iltaelämä on hiljaista

Playa del Inglés, Gran Canaria

Aurinko on sukeltanut Atlanttiin ja hiekalla on hiljaista. Laseissa helmeilee sangria – Playa del Inglésin pitkä yö on alkamassa. Se päättyy vasta kun ensimmäiset auringonpalvojat astuvat kuusi kilometriä pitkän rannan hiekalle.

Playa del Inglés on kuulu iltaelämästään, mutta aaltoilevien dyynien kainalosta löytävät paikkansa myös omaa rauhaa kaipaavat lepolomailijat. Shoppailun ystäville on tarjolla lukuisia ostoskeskuksia sekä basaareja, joissa saa kokeilla tinkimistaitojaan. Lapset ja lapsenmieliset viettävät vauhdikkaita hetkiä viereisen Maspalomasin Aqualand -vesipuistossa, liikunnan ystävät monipuolisten harrastusten parissa.

Kansainvälisen lomakeskuksen lukuisat ravintolat tarjoilevat herkkuja Manner-Espanjasta maailmalle. Retket vievät Gran Canarian vaihteleviin maisemiin – ne ovat antaneet saarelle sen lempinimen ”maanosa pienoiskoossa”. Playa del Inglésissä lomailijan ulottuvilla ovat moni-ilmeisen saaren parhaat antimet!

Playa del Inglésin plussat ja miinukset

plussat
  • Ihanteelliset rannat aurinkoloman viettoon
  • Paljon hyviä ruoka- ja huvittelupaikkoja
  • Alue on siistiytynyt huomattavasti viime vuosien aikana
  • Monipuoliset harrastusmahdollisuudet
  • Hyvät kulkuyhteydet saaren kaupunkeihin
miinukset
  • Rannalla tuulee varsin usein
  • Talvikuukausina illat ovat viileitä, samoin huoneistot
  • Baarien ja pubien musiikki voi häiritä keskustan hotelleissa asuvia
  • Huoneistohotelleissa vain kevyt siivous lomaviikon aikana

Playa de las Américas, Teneriffa

Aurinkoa ja hiekkarantoja, harrastuksia, luontoelämyksiä, lasten lomariemua, vauhdikasta iltaelämää – millaisesta lomasta sinä haaveilet? Monipuolinen Playa de las Américas toteuttaa monta lomaunelmaa. Pitkät hiekkarannat avautuvat aivan hotelliemme edustalla ja kaikkia lomalaisia hellii saaren varmin aurinko. Golfaajaa odottaa 4 tasokasta kenttää.
Jos olet merellisten harrastusten ystävä, suuntaa Playa Troyan rannalle – sen vesiurheilumahdollisuudet ovat monipuoliset. Lasten lomapäiviin antaa vauhtia Aqualand-vesipuisto delfinaarioineen sekä Euroopan suurin vesi- ja huvipuisto Siam Park. Meriretkellä voit seurata rauhoitettuja pallopäävalaita ja delfiinejä niiden omassa elinympäristössä.
Retki Las Cañadasin kansallispuistoon vie Teneriffan vulkaanisiin maisemiin, joita hallitsee lumihuippuinen Teiden tulivuori. Autoillen ulottuvillasi on koko moni-ilmeinen saari. Playa de las Américasin ravintoloissa voit herkutella niin kanarialaisittain kuin vaikkapa kiinalaiseen tapaan. Auringon laskiessa lomakaupunki näyttää nuorekkaat kasvonsa – silloin syttyvät lukemattomien baarien, pubien ja diskojen valot.

Playa de las Américasin plussat ja miinukset

plussat
  • Matalat, lapsiystävälliset rannat
  • Hyvät liikuntamahdollisuudet
  • Runsas ja monipuolinen ravintolatarjonta
  • Vilkas iltaelämä
  • Monipuoliset ostosmahdollisuudet
miinukset
  • Osassa huoneistohotelleja vain kevyt siivous lomaviikon aikana
  • Laajan lomakeskuksen vilkkaimmilla alueilla baarien ja diskojen musiikki voi häiritä
  • Talvikuukausina illat ovat viileitä, samoin huoneistot

lauantai 16. helmikuuta 2013

Lanzarote, Playa Blanca

Lanzaroten eteläkärjessä sijaitseva pieni Playa Blanca on kasvanut pienestä kalastajakylästä kaikenikäisten lomailijoiden tarpeita vastaavaksi lomakohteeksi. Sympaattinen kylätunnelma on yhä tallella.

Playa Blancan erinomaiset hiekkarannat sopivat mainiosti lapsiperheille. Viehättävässä keskustassa on hyviä ravintoloita ja kaikki on kävelymatkan päässä.

Huikean karut tulivuorimaisemat ja taiteilija César Manriquen 1970-luvulla luoma tyylikäs arkkitehtuuri erottavat Lanzaroten muista Kanariansaarista. Omaleimainen saari on pieni, joten sitä voi kätevästi kierrellä vuokra-autolla.

Playa Blancan plussat ja miinukset

plussat
  • Rauhallinen lomakohde
  • Lähellä saaren tärkeimpiä nähtävyyksiä
  • Pienet korkeuserot ja rauhallinen liikenne; sopii lapsille ja liikuntaesteisille
  • Hyvät laivayhteydet (n. 1/2 t) Fuerteventuran saarelle
  • Hyvät pyöräilymaastot
  • Luonnonkauniit rannat
miinukset
  • Joulu–tammikuussa säät ovat epävakaiset, tuulista ympäri vuoden
  • Iltaelämä on rauhallista

Gran Canaria, Meloneras

Yhä uutuutta hohtavan Melonerasin tyylikkäällä hotellialueella ja tasokkaasta golfkentästään kuulun Maspalomasin vehreällä bungalowalueella Playa del Inglésin vauhdikas meno vaihtuu rauhallisempaan lomailuun.
Molemmilla alueilla on panostettu lapsiperheiden viihtyvyyteen niin majoituksen kuin monipuolisten harrastusmahdollisuuksien suhteen. Melonerasin rantakadulta vain kivenheiton päässä alkavilla Maspalomasin upeilla hiekkadyyneillä omaa rauhaa riittää kaikille ja loma sujuu leppoisasti auringosta ja merestä nauttien.
Hotellien suuret uima-allasalueet kutsuvat vesileikkeihin ja myös Holiday World -huvipuistossa on luvassa ikimuistoisia hetkiä lapsiperheille.
Iltaisin viihdytään Melonerasin kauniin rantabulevardin baareissa ja tunnelmallisissa pikkuravintoloissa tai tehdään tuliaisostoksia koko alueen korkeatasoisimmassa ostoskeskuksessa. Melonerasissa ja Maspalomasissa lomapäivä päättyy levollisiin tunnelmiin.

Melonerasin & Maspalomasin plussat ja miinukset

    plussat
  • Melonerasin tasokkaat hotellit
  • Maspalomasin perheille sopivat bungalowalueet
  • Hienot uimarannat
  • Runsaasti harrastusmahdollisuuksia myös lapsille
  • 5 hyvää golfkenttää
    miinukset
  • Talvikuukausina illat ovat viileitä, samoin huoneistot
  • Rannalla tuulee usein
  • Huoneistohotelleissa on vain kevyt siivous lomaviikon aikana
  • Rauhallinen iltaelämä

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Los Gigantes, Teneriffa

Merestä kohoavat kalliojättiläiset, los gigantes, ovat antaneet nimen puistomaiselle, persoonalliselle lomakylälle. Vieri vieressä sijaitsevilla Los Gigantesin, Puerto Santiagon ja Playa de la Arenan alueilla nautit auringosta tummalla laavahiekalla tai uima-altailla. Los Gigantesin tunnelma on iltaisinkin leppoisa ja kiireetön. Moni suuntaa askeleensa kalaravintoloihin – niissä Atlantin antimet ovat erityisen herkullisia. Ikuisen kevään saareksi kutsuttu Teneriffa on maisemiltaan moni-ilmeinen. Pohjoisessa luonto on hedelmällistä ja vehreää, etelässä tuliperäistä ja jylhää. Autoillen ehdit jo päivän aikana nähdä paljon. Saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin on moottoritietä pitkin matkaa 100 kilometriä. Matkan varrella voit pysähtyä vaikkapa Icod de los Vinosin kylässä, Teneriffan viininviljelyalueen sydämessä. Kylän keskellä kohoaa Teneriffan symboli, satojen vuosien ikäinen traakkipuu. Lataa puhelimeesi AurinkoGuide -applikaatio - ilmainen oppaasi kohteeseen. Los Gigantesin plussat ja miinukset plussat Rauhallinen, vehreä, vielä omaperäisenä säilynyt lomakohde Kauniit maisemat ja lähialueilla hyvät patikointimahdollisuudet Ihanteelliset puitteet rentouttavaan lomaan Runsas valikoima ravintoloita Hyvät bussiyhteydet lähiympäristöön miinukset Uimarannat ovat tummaa laavahiekkaa Iltaelämä on hiljaista Alueella on suuret korkeuserot Sää on ajoittain tuulinen ja talvikuukausina illat ovat viileitä

Las Palmas

Lomakaupunkien klassikko Las Palmas houkuttelee niin rantaelämän kuin kaupunkitunnelman ystäviä. Auringosta nautitaan legendaarisella, hyvin hoidetulla Las Canterasin rannalla. Vuonna 1478 perustetun kaupungin sydän sykkii Vanhankaupungin, Veguetan sokkeloisilla kujilla. Sen mielenkiintoiset museot esittelevät esihispaanisen ajan kulttuuria ja löytöretkien historiaa.

Mutta päivää voi viettää yhtä hyvin pienissä katukahviloissa istuskellen ja aidon kanarialaiskaupungin elämää seuraten. Monelle Gran Canarian pääkaupungin viehätys piilee sen monipuolisuudessa ja mahdollisuuksien runsaudessa. Shoppailija löytää kauppakatujen muodikkaat pikkuliikkeet ja suuret tavaratalot, musiikin ystävä runsaan konserttitarjonnan ja makuelämyksiä etsivä lukemattomat ravintolat. Niiden kirjo ulottuu pienistä, mutkattomista tapaspaikoista tunnelmallisiin gourmetravintoloihin.

Las Palmasin plussat ja miinukset

    plussat
  • Suuren kaupungin monipuoliset mahdollisuudet
  • Las Canterasin hiekkaranta on hyväkuntoinen ja rantapalvelut ovat erinomaiset
  • Runsaasti hyviä ruokapaikkoja – edullisista tapaspaikoista huippuravintoloihin
    miinukset
  • Sää on keskitalvella epävakainen ja yöt ovat koleita, eikä rakennuksissa ole keskuslämmitystä
  • Viikonloppuisin iltaelämä voi olla äänekästä