sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Singapore

Vauraan kaupunkivaltion monikulttuurisuus avautuu Chinatownin kujilla, arabialaissa kortteleissa ja Pikku-Intian toreilla.
Puutarhakaupungin vehreys saattaa yllättää – ulottuuhan rehevä, trooppinen kasvillisuus ydinkeskustaan asti. Hienojen puistojen ja viheralueiden lisäksi saaren sydämessä odottaa luonnonpuisto sademetsineen. Koreat temppelit ja monenlaiset eläinpuistot tarjoavat elämyksiä koko perheelle. Mieleen painuvat myös siisteys, rauhallisuus ja turvallisuus, jotka luovat osaltaan Singaporesta maailman miellyttävimpiin lukeutuvan suurkaupungin.
Huippumodernissa Singaporessa olet myös loputtomien ostosmahdollisuuksien äärellä.

Ruokakulttuuri

Singapore on kulinaristin paratiisi. Itämaista ruokaa on tarjolla katukeittiöistä suuriin kiinalaisiin ravintolahalleihin, länsimaista pikaruokaravintoloista loistohotellien tyylikkäisiin ranskalais- ja italialaisravintoloihin.

Mausteisen ruoan kanssa sopii hyvin ruokajuomaksi Singaporen oma olut, Tiger Beer. Aidon, alkuperäisen ohjeen mukaan valmistetun Singapore Sling -drinkin voi nauttia Raffles-hotellissa, joka on yksi maailman parhaimmista hotelleista.

Tapakulttuuri ja pyhäpäivät

Singapore on erittäin siisti suurkaupunki. Singaporessa voi nähdä usein iskulauseen "Pidä kaupunkimme siistinä", joka on enemmän kuin iskulause. Roskaamisesta sakotetaan, samoin ylitettäessä katua muualta kuin suojatietä pitkin. Tupakointi ja purukumin pureskelu julkisilla paikoilla ovat kiellettyjä sakon uhalla.

Temppeleissä vierailtaessa naisten tulee pukeutua pitkähihaiseen puseroon ja polvet peittävään hameeseen. Moskeijoissa pää peitetään lisäksi huivilla ja miehillä tulee olla pitkät housut. Kengät jätetään ulkopuolelle. 

Juhlapyhiä 25.12. joulupäivä
1.1. uusivuosi
10.2.2013 kiinalainen uusivuosi
31.1.2014 kiinalainen uusivuosi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti