sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Thaimaa

Rentouttavia päiviä pitkillä hienohiekkaisilla rannoilla, romanttisia illallisia rantaravintolassa, hauskoja hetkiä harrastusten parissa, villiä juhlimista – Thaimaa, Hymyn maa on täynnä unohtumattomia elämyksiä.

Thaimaan ikivihreät lomasuosikit 
Cha-Am viihtyisine hotelleineen on kuin luotu lepolomaan.
Hua Hin, aito thaimaalainen lomakaupunki houkuttelee kalaravintoloillaan ja golfkentillään.
Pattaya on rento ja monipuolinen lomakeskus.
Rayong on ihannekohde rauhaa rakastaville ja lapsiperheille.
Bangkok, Thaimaan vilkas pääkaupunki tarjoaa uskomattomia ostosmahdollisuuksia, ihania ravintoloita ja kullattujen temppelien rauhaa.
Näihin ikivihreisiin lomasuosikkeihin matkaat Finnairin suoralla reittilennolla Bangkokiin.

Etelä-Thaimaan paratiisirannat 
Phuketin, Khao Lakin, Koh Lantan ja Krabin paratiisirannat ovat lapsille unelmien hiekkalaatikoita. Etelä-Thaimaa täyttää niin leppoisaa aurinkolomaa kuin vauhdikkaita loma-aktiviteetteja kaipaavan toiveet. Voit vaikkapa sukeltaa Andamaanienmeren kirkkaissa vesissä tai kiipeillä Railey Beachin kallioilla.


Thaimaahan myös pelkillä lennoilla
Voit varata myös pelkät suorat lomalennot Thaimaan Phuketiin ja Krabiin.
Thaimaa on tavoitettavissa ympäri vuoden reittilennoilla.

Yksilöllinen À la Carte -matka

Juuri sinua varten räätälöidyllä matkalla voit rentoutua esimerkiksi Thaimaan tasokkaissa Six Senses -hotelleissa.

Tapakulttuuri ja pyhäpäivät

Thaimaalaiset ovat hillittyjä, suvaitsevaisia ja hymyileviä. Hymy on myös keino selvitä tukalasta tilanteesta menettämättä kasvojaan. Thaimaalaiset eivät kättele toisiaan, vaan kumartavat ja tekevät wai-tervehdyksen liittämällä kädet yhteen eteen kämmenet vastakkain. Mitä syvempi kumarrus ja mitä korkeammalla otsalla kädet ovat, sitä kunnioittavampi on tervehdys. Puhuteltaessa käytetään etunimeä, jonka eteen liitetään kohtelias sana khun, joka merkitsee rouvaa, neitiä ja herraa.
Temppelissä tulee istua niin, etteivät jalkaterät osoita buddhapatsasta. Jalka on likaisin osa ihmistä, jalalla osoittaminen on toisen alentamista. Pää on pyhin osa ihmistä, toisen päähän ei saa koskea. Kuninkaallinen perhe on suuresti kunnioitettu; heitä ei arvostella. Uskonnollisissa paikoissa vierailijan tulee käyttäytyä kunnioittavasti ja temppeleissä olkapäiden ja polvien tulee olla peitettyinä. Kengätriisutaan mentäessä temppeliin ja thaikotiin. Roskaaminen on Bangkokissa kielletty 2 000 THB:n sakon uhalla. Tupakointi on kielletty ilmastoiduissa ravintoloissa koko maassa. Thaimaassa taloissa on pieni, korokkeelle rakennettu henkien talo. Hengelle uhrataan päivittäin, jotta se pysyisi tyytyväisenä.

Pyhäpäiviä
1.1. uudenvuodenpäivä
10.2.13 kiinalainen uusivuosi
31.1.14 kiinalainen uusivuosi
6.4. Chakri-hallitsijasuvun päivä
13.–15.4. Songkhran, astrologisesti laskettu thaimaalaisten uusivuosi
1.5. työnpäivä
5.5. Kuningas Rama IX:n kruunajaispäivä
12.8. kuningatar Sirikitin syntymäpäivä, äitienpäivä.
23.10. Chulalongkorn-päivä (kuningas Rama V:n kuolinpäivä).
5.12. kuningas Bhumibolin syntymäpäivä ja isänpäivä. Paraateja ja juhlavalaistuksia.
10.12. perustuslain päivä
31.12. uudenvuodenaatto

Ruokakulttuuri

Thaimaa vie kulinaristilta kielen mennessään. Maan keittiö kuuluu maailman kehutuimpiin. Voit nauttia taivaallisista mauista merellisissä ravintoloissa, edullisissa katukeittiöissä tai vaikkapa suosituilla kokkauskursseilla.

Thaimaalaisen aterian perusta on riisi khao, höyrytettynä, paistettuna tai nuudelien muodossa. Lisukkeena on kanaa, äyriäisiä, porsaan- tai naudanlihaa, vihanneksia esim. osterikastikkeessa. Thaimaalaisessa keittiössä käytetään runsaasti mausteita, mm. chilipippuria, currya ja sitruunaruohoa. Ravintolassa on tapana tilata pöytään erilaisia ruoka-annoksia, vähintään yhtä monta kuin on syöjiä; kaikki maistelevat kaikkea. Ruoka on aina kypsennetty annospaloina, veistä ei käytetä. Ruoka syödään lusikalla haarukalla auttaen. Thaiaterioilla syödään usein keittoja, joista kuuluisin on tom yam kung, voimakkaasti maustettu katkarapukeitto. Jälkiruokana on hedelmiä; ananasta, pomeloa, papaijaa tai mangoa. Myös jäätelöä syödään paljon. Ruuan kanssa juodaan vettä nam, paikallista olutta Singhaa, Leoa tai Changia, lisenssiolutta Heinekenia tai Carlsbergia, tai thaiviskiä, mm. Sang Somia ja Sang Tipia. Kiinalaisissa ravintoloissa juodaan yleensä kiinalaista kuumaa teetä chaa chin roon. Jos haluat maistella katukeittiöiden antimia, varmista, että ruoka on juuri keitettyä tai paistettua ja höyryävän kuumaa. Mikäli vatsasi ei ole tottunut erikoisiin ruokiin, ruokaile ilmastoiduissa, siisteissä ravintoloissa.

Hotellien ravintoloissa laskun loppusummaan lisätään yleensä 17 %, mihin sisältyy tarjoilupalkkio ja vero. Tasokkaimpiin ravintoloihin on syytä varata pöytä etukäteen. Useissa ravintoloissa on englanninkieliset ruokalistat.

Lounasaika on klo 12–14.30, illallisaika klo 18.30–22. Hotelleissa lounas nautitaan yleensä noutopöydästä. Ateria juomineen maksaa keskihintaisessa ravintolassa 300–500 THB. Tavallisessa ravintolassa lounas maksaa 150–300 THB.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti