sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Saigonista Nha Trangiin

Saigonin kiihkeä elämänmeno vaihtuu Vietnamin rannikon maalauksellisiin maisemiin. Voit valita hotellisi Nha Trangin rantabulevardin varrelta, vain muutaman askeleen päässä kilometrien mittaisen rannan valkealta hiekalta tai kuuden kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalta rauhalliselta ranta-alueelta. Polkupyöräcyklon kyydissä on helppo tutustua Khanh Hoan maakunnan vilkkaan pääkaupungin nähtävyyksiin ja arkeen. Long Sonin pagodin takana kohoava 19-metrinen Buddha-patsas pystytettiin Etelä-Vietnamin hallituksen sortotoimia vastustaneiden munkkien ja nunnien kunniaksi. Kaupunkikierrokseen kuuluu myös vierailu markkina-alueella. Taidokkaat lakkatyöt ja Vietnamin paksut, ylelliset silkit ovat upeita tuliaisia!
Kaupungin pohjoispuolella kohoavat Po Nagar -kivitornit muistuttavat aluetta tuhatluvulla asuttaneesta hindulaisesta cham-kansasta. Mutta Nha Trang on houkutellut myöhempiäkin hallitsijoita – lähistöllä sijaitsee Vietnamin viimeisen keisarin Bao Dain kesäpalatsi.

Nha Trangissa voi kokea samalla kertaa rannalle puhaltavan leppoisan merituulen ja aidon kaupungin sykkeen. Aivan keskustassa aukeaa kilometrien pituinen hienohiekkainen ranta, ja veneellä pääsee useille kiinnostaville lähisaarille.
Polkupyöräcyklon kyydissä on helppo tutustua kaupungin nähtävyyksiin ja arkeen. Markkina-alueelta mukaan saattaa tarttua upeita tuliaisia, taidokkaita lakkatöitä ja Vietnamin paksua, ylellistä silkkiä. Kaupungissa on hyvä valikoima meren antimiin erikoistuneita edullisia ravintoloita, ja baarejakin jokaiseen makuun.
Rauhaa kaipaava voi suunnata retkelle vuorilla odottavaan Dalatiin. Pikku-Pariisiksi kutsutussa kaupungissa voi tutustua ranskalaistyyppisiin vanhoihin siirtomaahuviloihin ja buddhalaiseen luostariin, sekä maistella paikallisia yrttiteelaatuja.


Plussat ja miinukset

Plussat
  • Antoisa kaukomatka kokeneillekin matkailijoille
  • Hintataso on varsin edullinen
  • Ystävälliset paikalliset asukkaat
  • Vietnamilainen keittiö tarjoaa uusia eksoottisia makunautintoja
  • Nha Trangin kaupungissa on hienot, pitkät hiekkarannat
miinukset
  • Sää on varsinkin alkutalvesta epävakainen ja merenkäynti voimakasta
  • Rannalla on runsaasti kaupustelijoita
  • Sähkökatkoksia voi esiintyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti