sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Vietnam

Tapakulttuuri ja pyhäpäivät

Tervehdittäessä samaa sukupuolta olevat voivat koskettaa toisiaan. Esim. naiset ja miehet kättelevät toisiaan vain hyvien tuttujen kesken, vaikka kättely onkin yleinen tervehtimistapa. Naiset saattavat kulkea käsi kädessä ja miehet käsi toistensa olkapäillä. Pää on ihmisen tärkein paikka, jossa mieli asuu, siksi pään koskettamista tulee välttää. Jalkapohjaa ei tule suunnata toista ihmistä kohti, ja sormella ei pidä osoittaa eikä kutsua esim. tarjoilijaa. Tarjoilijaa kutsutaan vilkuttamalla kämmen alaspäin. Vietnamissa noudatetaan kasvojen säilyttämisen periaatetta – ärtymystä ja vihaa ei osoiteta avoimesti. Tunnetiloja ilmaistaan ilmeillä, eleillä ja vartalon asennoilla.



Faktoja


Aikaero
Kello on 5 tuntia enemmän kuin Suomessa.
Asukasluku
yli 86 miljoonaa
Hintataso
Hintataso on edullinen. Ruokailu paikallisissa ravintoloissa sekä ostosten teko on edullista.
Huom! Palvelukulttuuri on vielä Vietnamissa nuorta, joten asiakaspalvelu voi kangerrella.
Kieli
vietnam
Pinta-ala
n. 329 600 km²
Pääkaupunki
Hanoi, n. 3 milj. asukasta
Uskonto
buddhalaisuus
Valtiomuoto
sosialistinen tasavalta
Valuutta
Vietnamin dong (VND)
  • Jännite
    Jännite on 220 V.
    Pistorasiat ovat joissakin hotelleissamme erilaiset kuin Suomessa, joten tarvitset välikappaleen adapter. Useimmista hotelleista sen saa lainaksi, tai voit ostaa sen kaupasta.
  • Matkavaluutta
    Vietnamin valuutta on dong (VND). Matkavaluutaksi voi ottaa euroja ja US-dollareita. Vietnamiin saa viedä dongeja. Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi nostaa dongeja automaateista.
  • Puhelin
    Tarkista operaattoriltasi matkapuhelimesi kuuluvuus Vietnamissa.
    Suomeen voi soittaa posteista ja puhelinkopeista sekä hotelleista. Hinta n. 1 USD/min.

    Soittaessa Suomeen valitse matkapuhelimesta ensin +-merkki ja muista puhelimista 00 – Suomen suunta 358 – suuntanumero ilman nollaa – vastaanottajan numero.
  • Matkustusasiakirjat ja maahantulomuodollisuudet
    Suomen kansalainen voi oleskella turistina Vietnamissa ilman viisumia 15 vuorokautta. Pidemmille matkoille tarvitaan viisumi. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen. Lapsilla tulee olla oma passi.

    Huom. Saigoniin saapuessasi varaudu esittämään paluulippusi, sitä voidaan kysyä passintarkastuksessa Saigonissa.

    Voit hankkia viisumin myös itse Vietnamin suurlähetystöstä, jolloin 15–30 vrk:n turistiviisumin hinta on 50 € ja 30 vrk–3 kk:n viisumi 65 €.
    Osoite: Kulosaarantie 12,
    00570 Helsinki
    p. (09) 622 9900, f. (09) 6229 9022,
    sähköposti: vietnamfinland@gmail.com.

    Important information for non-Finnish citizensIf you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself. Please note that you may also need a transit visa.
  • Terveys ja turvallisuus
    www.thl.fi
    Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista. Matkailijan terveysoppaaseen pääset tästä.

    www.formin.fi
    Lomamaasi matkustusturvallisuuteen liittyvät ulkoasiainministeriön julkaisemat matkustustiedotteet löydät Maat ja alueet -otsikon alta. Sivuilla on myös lomakohdettasi lähinnä olevan Suomen edustuston yhteystiedot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti